Godong gedang warnae ijo
Egen bujang ojo mbojo
Ijo ijo godong suket
Nduwe bojo mesti mumet
Wet salak dipet koe
Ndue anak loro bae

Kucing ireng buntute dowo
Podo manuto karo wong tuwo
Wong lemu senenge mangan kurma
Ape mertamu kudu nganggo tata krama
Pak camat lagi tuku sate
Urip hemat akeh manfaate

Dara mangani pari
Durung sida malah wis diopahi
Kembang salak sumebar tengahing bulak
Aja anggak luwih becik sing sumanak
Kembang jambu sehompol mekroke telu
Timbang nesu ayo kanca mesem ngguyu

Aku seneng moco buku
Wong buku kui sumber ilmu
Pari di tandur lurus jejeran
Dadi bocah kudu rajinan
Wet mundu wet peter
Wong sinau ben pinter

Umah kosong ana kedondong
Dadi wong ojho sombong
Dolanan yoyo padha di tuku
Ayo padha seneng maca buku
Ana wong lagi mangan timun
Dadi wong ojho seneng nglamun

Lunga pasar tuku duku
Ayo padha maca buku
Tuku duku regane sewu
Dadi bocah kudu sregep sinau
Tuku buah sing seger
Sinau ben pinter

Tuku jamu nang pasar
Golek ilmu kudu sabar
Wajik kletik gula jawa
Luwih becik wong prasaja
Rujak wuni rujake wong wetan kali
Sing taberi aja ketungkul nonton tv

Tuku pulpen neng dina setu
Bocah sekolah kudu sregep sinau
Neng sekolahan ono wet cemoro
Bocah sekolah kudu sregep moco
Ijo godong gandul godong dodo srep
Wong gondol kudu sregep

Tuku jeruk bentuke bunder
Kudu sinau ben pinter
Buah gedondong regane sewu
Pingin pinter mergo sinau
Jamu brotowali rasane pahit
Dadi wong ojo pelit lan medit

Sayur grumbyang anane ning pemalang
Dadi bocah kudu sregep sembayang
Tuku doro sikile siji
Wong islam kudu sregep ngaji
Nompak andong ning balik papan
Sregepo ngaji kanggo masa depan

Manok derok mangan pari
Karo wong tua kudu bakti
Mangan pelem rasane manis
Iwak sepat pancen amis
Tuku balon neng pasar minggu
Yen pingin pinter kudu sinau

Aring pasar dina setu
Pingin pinter kudu sregep sinau
Dara nganak pitu
Dadi siswa kudu sinau
Gula pasir dicampur gedhang
Dadi bocah pinter aja sombong

Catetan: tulisan nduwur akeh kang salah ejaan.